EPDM

EPDM dakbedekking

Ben je op zoek naar een passende dakbedekking? Dan is EPDM misschien iets voor jou. Wij van Satijn Dakbedekkingen in Zevenbergen bieden onder andere het plaatsen van dakbedekking, zonnepanelen, zinkwerk en het uitvoeren van renovaties. Onze specialisatie is in verschillende soorten dakbedekkingswerkzaamheden, waardoor wij je altijd kunnen voorzien van professioneel advies dat aansluit op jouw wensen. Naast het renoveren van je dak bieden wij ook andere services, zoals je dak voorzien van bitumineuze dakbedekking

Ook als je houten onderdelen op je dak hebt, kunnen wij deze repareren. Deze houten onderdelen repareren we namelijk met hout of kunststof. We zijn gevestigd in Zevenbergen, maar ook als je woont in Breda, Klundert, Terheijden, Made, Brabant, Fijnaart, Oosterhout, Standdaarbuiten, Roosendaal, Moerdijk, Etten-Leur of Prinsenbeek kunnen wij bij je aan de slag. Heb je bepaalde wensen voor je dak? Wij denken graag met je mee.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het synthetische en 400% elastische rubber is erg onderhoudsvriendelijk, na het leggen van de bedekking hoef je er namelijk nauwelijks naar om te kijken. Af en toe met de bezem over je dak heen is al voldoende. Het is wortelwerend en de milieuvriendelijkste keuze onder de dakbedekkingen. Heb je bedekking nodig voor een plat dak? Dan is EPDM een uitstekende keuze. 

Waarom EPDM dakbedekking?

EPDM is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij aan extreme hitte, kou en snel wisselende temperatuurverschillen. Het kan tegen uv-straling en is van nature ozonbestendig. Bovendien is deze dakbedekking waterdicht, omdat het als membraan aangelegd kan worden. Dit houdt in dat er minder naadverbindingen zijn tijdens het bedekken, waardoor de kans op lekkages bij deze soort dakbedekking nihil is. Daarnaast is deze bedekking van je dak vliegvuurbestendig. Dit houdt in dat je dak bestand is tegen vuur dat door harde wind overwaait, bijvoorbeeld van een vuurkorf of vuurwerk.

EPDM dakbedekking plaatsen

De EPDM dakbedekking plaatsen wij voor jou. Dit doen wij zorgvuldig en met vakmanschap. In plaats van dat je zelf het dak op moet om alles op te meten en te leggen, nemen wij dit proces van A tot Z van je over. Omdat het koud wordt gelegd, is er geen sprake van brandgevaar. De producten waar wij mee werken zijn altijd van A-kwaliteit.

Levensduur EPDM

De levensduur van deze dakbedekking is in tegenstelling tot bitumineuze dakbedekking sowieso al uitzonderlijk lang. Echter wordt deze nog langer verlengd als je deze door ons laat onderhouden. Ook als je het onderhoud zelf wil doen is het erg makkelijk. 

Meer informatie over EPDM dakbedekking

Heb je interesse of vragen en wil je meer weten over EPDM dakbedekking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met je mee en bieden naast EPDM ook andere mogelijkheden voor jouw dak aan. Ook goed om te weten: als service bieden wij tien jaar garantie op waterdichtheid op de bedekking van je dak. Zo weet je zeker dat jouw dak altijd waterproof is. 

 

Veelgestelde vragen

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een afkorting van de materialen Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze samenstelling zorgt voor erg rekbaar, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en waterdicht materiaal. Dit zijn echter niet de enige positieve punten aan deze dakbedekking. Zo heeft het weer totaal geen invloed op EPDM, waardoor je het pas na decennia hoeft te vervangen. Perfect voor het bedekken van je dak dus.

Waarom EPDM dakbedekking?

Als je een plat dak hebt, is EPDM een goede keuze. Deze dakbedekking heeft veel voordelen, zoals het waterafstotende element. Daarnaast is er bij deze bedekking van je dak geen sprake van doorwortelen en ook kun je de dakbedekking erg lang op je dak laten liggen zonder deze te vervangen. De dakbedekking wordt niet beïnvloed door extreme hitte, kou of uv-straling.

Hoe breng je EPDM aan?

EPDM wordt in één stuk aangebracht met speciale lijm. Dit wordt ook wel koude techniek genoemd. Hierdoor is er geen kans dat het materiaal vlam vat. Het aanbrengen van dakbedekking wordt door sommige mensen zelf gedaan, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Daarom doen wij dit graag voor jou.

Is EPDM wortelwerend?

Ja, EPDM is wortelwerend. Dit betekent dat het bestand is tegen wortelgroei.

Is EPDM duurzaam?

Als je op zoek bent naar duurzame dakbedekking, is EPDM veruit de beste keuze. Door de lange levensduur van dit materiaal, wordt het milieu minder belast.

Is EPDM rubber?

Ja, EPDM is gemaakt van synthetisch en 400% elastisch rubber. 

Wanneer EPDM vervangen?

EPDM kun je decennialang op je dak laten liggen, zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Wel verlengt onderhoud de levensduur van de dakbedekking en deze service bieden wij je ook. Wanneer de bedekking vervangen moet worden, verschilt per situatie en voor advies hierover kun je ons contacteren.

Heb ik garantie op EPDM dakbedekking?

Ja, wij bieden altijd tien jaar garantie op de waterdichtheid van jouw dak. Meer hierover kun je lezen op onze site.